Friday, December 31, 2010

new year :)

assalamualaikum

selamat tahun baru !
boom , boom , kebaboom !


dengan sekelip mata masa berlalu dgn begitu pantas
tahun 2010 ini
i takot sgt untuk menduduki sijil peperiksaan malaysia
dan masa tuu dah berlalu pun
sedih sangat sebab tak dapat nak lalui masa sekolah dgn lebih lama lagi
sekarang tahun baru ni kena harungi hidup yg baru
umur pun nak masuk 18
so , nak buat apa pun dah boleh

pada tahun ni i jumpa kekasih hati , hehe
dalam tahun ni i hanya dia bf i 
no scandal mandal !!
dari dis 2009 hingga mac 2010 baru dia dapat amek n ngorat hati i , haha
tp kenal dia lama dah dari form 2
mintak2 la hubungan dengan dia kenal bahagia
amin :)


harin syimir ♥ ♥ ♥



azam i tahun nie nak kekal kan hbgn dgn si dia dan i hope result i baik and harap bley continue study , wah , takotnya


kawan2 suma dah keja , tinggal i ja yg tak keja , dok umah , tp i bukan goyang kaki ja
i belajar untuk jd isteri solehah and ibu mithali , haha
i dok umh i masak , i jaga aufa sufi bby 2 bulan kak suria's son 
he so cute , tembam gila , baik pulak tuu , tak byk kacau macam kebanyakan bby. he crying when he hungry only , then he sleep back


 (: muhammad aufa sufi :)



malam ni i hanya dapat menghayati malam yang sempurna dan mimpi yg indah


mintak2 i kerja secepat yg mungkin di kuala lumpur ni , if tak i hanya menyusahkan my aunty ja . . .


 ♥mirara

Thursday, December 30, 2010

LOVE ♥ ♥ ♥

assalamualaikum

nasib ada blog yg bley jd teman i , tempat i mengadu , kawan pendengar luahan perasaan , dia jugak bf kesayangan i yg memahami i , tak penah sakitkan ati i , walaupun tak korban kan apa2 tp dia menjadi pendengar yg setia
thanks blog ku sayangs :)
walaupun baru jd peneman setia i tp i dah dapat mengenai hati budi u
i percaya u sebab u tak hanya taburkan janji kosong kan 
thats why i love uuuu 
i terpikir kenapa dari dulu lg u tak jg bf kesayangan i
why ? why ? why ?
kenapa yg hidup tak reti nak menghargai , nasib ada yg tak bernyawa yg always menjadi teman setia
why u tak bley bercakap ? why ? 
tp ada hikmah disebaliknya , bila dia tak bley bercakap so dia takkan taburkan janji2 manis , yeah , tuu answer yg munasabah
bila u tak bley cakap u tak akan menipu
u takkan berjanji n bila u tak berjanji jd u tak kan mungkiri right
yeah , thats why i love u so much 
so u jugak takkan curang kan
u jgak takkan menipu
i sayang u sgt2
jgn hancur kan hati i ok , jd la peneman seti i semasa i gembira dan jugak sedih :)
kita ketawa sama2 kita nangis sama2 , kita happy sama2

kita sama2 bercinta , tak ada sapa pun yg pksa untuk kita mencintai and dicintai , semuanya atas kehendak kita sendiri

jadi la insan yg berguna sayangku , buah hati ku blog ku sygs
jgn pernah u sakiti hati i ok :)

chill


if i dapat jadi baby nie , mmg rasa indah and dunia nie aku yg punya , semua org akan belai diri aku


if i dapat jd macam mereka ni pun seronok , apa mereka taw hanya main , main , main , bla jatuh ada org pujuk , luka ada org ubatkan , wah mmg best gila :)



if dapat bercinta macam cute children nie , mmg sgt2 best , ofcourse tak pernah sakit hati :)


bercinta macam mereka nie lg best , ibarat terbang bebas di udara :)

LOVE yg hebatkan !



mirara

goodbye :)

assalamualaikum



muhd dhanial yahaya
just nak kata thanks a lot :)
teman aku tido , bawa aku g topup , hehe , n bg aku pinjam broadband :)
and thanks selalu takot kan aku , haha
bgtaw kat khala nabi and khalu sekali , thanks a lot
tido tuu jgn nak berdengkur sgt naa , haha

sm***e tuu kurang kan ya , if nak tuutt igt aku taw , haha

ada sedikit video khas untuk hg
hehe
tonton dgn menghayatinya taw

jeng , jeng , jeng
aku boh lagu nie sebab hg suka nyanyi lagu ni tp macam ginger man , haha
dgn earphone kat telinga hg , haha

video


Wednesday, December 29, 2010

teknik solekan yang cantik

assalamualaikum






siapa nak pelajari cara makeup yg betul , ringkas, dan cantik :)
ada lah beberapa tips yang boleh kita kongsi bersama
kita tak boleh kedekut ilmu dgn apa yg telah kita pelajari right :)


so sekarang i nak kongsi dgn semua



  • bedak asas / foundation 
sapukan foundation dgn warna yg bersesuaian dgn warna kulit anda . anda juga boleh                           gabungkan 2 warna yang berbeza .

  • shading
dilakukan di rahang pipi dan dibahagian tepi hidung agar kelihatan lebih mancung . 
warna gelap digunakan sebagai pembayang dan warna terang digunakan sebagai penerang .

  • cream pemerah pipi
sapukan cream pemerah pipi di atas tulang pipi

  • bedak serbuk / bedak compact
sapu dan ratakan bedak serbuk

  • pembayang mata / eye shadow
sapu dan ratakan pembayang dikelopak mata dgn berus atau span untuk memberi tumpuan pada mata

  • celak mata / eye liner
lukiskan satu garisan digaris bulu mata untuk mata kelihatan menarik

cara-cara membubuh celak mata
  1. letak satu atau dua jari di atas kelopak mata
  2. lukiskan satu garisan di atas garis bulu mata dari pangkal ke hujung

  • mascara
sapukan maskara di atas dan di bawah bulu mata

cara-cara membubuh mascara
  1. pandang ke bawah dan tarik kelopak mata
  2. sapukan mascara di bulu mata atas dan bawah
  3. pandang ke atas
  4. sapukan mascara di bulu mata bawah secara zigzag

  • pensel kening / eye brow
lukiskan kening dgn bentuk yg sesuai dgn pensel yg berwarna coklat untuk membentuk kening

cara-cara untuk membentuk kening
  1. letakkan pensel kening di tepi hidung tegak ke mata dalam untuk menentukan pangkal mata
  2. pandang hadapan dan letak pensel melepasi anak mata hingga ke kening untuk tentukan puncak kening
  3. letak pensel tepi hidung hingga hujung mata untuk tentukan hujung kening

  • pemerah pipi
sapukan pemerah pipi di atas tulang pipi untuk membentuk raut muka

  • pensel bibir / lip liner
lukiskan bibir dgn pensel bibir untuk hasilkan bentuk yg menawan

  • gincu / lipstick
sapukan gincu dibibir

  • pengilat bibir / lip gloss
sapukan di atas gincu untuk melindungi bibir




solekan siang hanya perlu pakai makeup yg nipis and warna eyeshadow dan lipstick warna yg lembut , harmoni seperti pink

solekan malam memerlukan makeup yg tebal dan anda boleh memberikan warna yg berkilat

bagi sesiapa yg sering memakai contacts lense berwarna , anda boleh membubuh sedikit warna silver di tepi pangkal mata untuk menonjolkan contact lense anda


mirara

Tuesday, December 28, 2010

jom kembali ke sekolah :)



assalamualaikum






adik-adik sekalian , sesiapa masih lg bersekolah , dah prepare ka barang2 yg patut ?

wah , rindu gila kot
if tak sekarang mesti dah siap beli baju sekolah , kasut sekolah , alat2 tulis , pensil case yg cute2 , beg yang style2:)

dalam otak mesti terpikir2 , kelas apa aku masuk , siapa class teacher aku , siapa yg ajar aku math , bm , bi sej and so on


banyak gila kenangan dekat sekolah tak dapat dilupakan
kenangan paling terindah adalah di sekolah
masa ada tak nak hargai , masa dah tak ada baru terhegeh2 nak ingat la , nak rindu la , nak menyesal la , hehe


ingat adik_adik
masa itu emas and ia tak dapat diundurkan semula
mai nyanyi sikit lagu andai dapat ku undurkan masa - axl's


Andai dapat ku undurkan putaran dunia

Inginku ubah semula kata-kata dan tingkahlaku ku
Yang salah agar kita dapat seiring
Di mercu asmara..
Tak ingin lagi dan tak mahu lagi
Berpisah bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tak ada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri

ingat pesanan dari hati ke hati ini

  • pergi ke sekolah belajar rajin2
  • jadi anak murid kasayangan cikgu
  • jgn nak melencong ke lain plak , nnt dah habis sekolah menyesal sebab tak kan dapat dah macam tuu
  • homework jangan lupa buat
  • jangan lawan cikgu nnt pelajaran tak berkat
  • jadi lah pelajar cemerlang
  • mengeratkan hubungan dengan tuhan
  • ada cita2 dan matlamat
  • sikap positif (mencari jalan bukan mencari alasan)
  • akhlak mulia
  • berdisiplin
  • bersih minda dan jasmani
  • menepati masa



Kecermelangan ialah kualiti unggul yang bersinar
terang sekali, indah dan sangat baik serta
bersepadu dan seimbang
dalam diri seseorang



RAHSIA KEJAYAAN

 Usaha, Usaha dan Terus Berusaha
Zaman Perselolahan Cuma Sekali Sahaja. Anda Perlu Memanfaatkan Peluang Tersebut Sepenuhnya Bagi Menjamin Masa Depan Anda.
Sesuatu Yang Hebat dan Agung Tidak Akan Diperolehi Melainkan Dengan Semangat Dan Azam Yang Membara

mirara

kaum adam kegilaan kaum hawa :)

assalamualaikum sahabat
peace




 



13 Perkara Perempuan Tidak Suka

·           

       1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.



   2. MENGONGKONG

Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal.
 Tetapi, mereka akan melenting
sekiranya aktiviti-aktiviti mereka di soal siasat oleh kekasih


         3. CEMBURU BUTA

Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal buatkan kekasih tak
 selesa. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain
kot. 



       4. PANAS BARAN

Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis
apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu
dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri
sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh ! tapi jangan sampai naik kaki tangan . Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal , Kalau dah tak boleh nak kawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!



          5. KAKI MEROKOK




Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap
sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Kalau habiskan duit dengan makan benda
berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak
menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa
juga tapi membahayakan nyawa orang yang tidak bersalah sama !


         6. EGO
        Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan

dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki
menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa
mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai
kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita.



       7. MENIPU

Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan
yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang
mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya
mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri.if tak boleh tunaikan jgn lah berjanji ! Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat
berterus-terang ini. 



      8. MAIN KAYU TIGA

Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih,
mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar
tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.



   9. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI

 lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri
tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan
kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih…
egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh
diguna pakai.



       10. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN

Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan
perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang
berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika
berkaitan teman wanita,haram !
Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24
jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya
kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan
dimanjakan.



    11. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN

Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak atau lain-lain. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah
pandai pula cari kekasih . apa punya jenis manusia ni !



      12. TIDAK TAHU MEGHARGAI

Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun
perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu
walaupun menyedarinya.  Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda
yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda
seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih
setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.



        13. PUTAR BELIT

Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata
sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak
mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan
terlepas dari kesalahan sendiri.. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda!
Jujurlah pada pasangan anda.

kalau anda hendak menjadi lelaki sejati jangan la anda mempunyai perangai sebegitu :)



mirara

sahabat :)




assalamualaikum
peace "____"

i rindu sgt zaman sekolah
nyanyi lagu negaraku  , negeri pulau pinang n lagu sekolah sama2 
it's a beautiful memories

now da htak ada sapa nak tegur , marah
tanya homework bt tak , siap tak 
and tak ada lg kena demerit oleh cikgu nurzizah
tak ada lg cikgu tanya mana pas ? 
and tak boleh dah nak main lari2 dgn cikgu 
wah ! rindu gila kot !

ini sekolah i SMKTHO



i kenal kan cikgu2 i yg dah menaburkan bakti n kongsikan semua ilmu yg diorang ada ok


Pn.Nasrulfiza


mengajar saya subjek MPV form 4 and 5
dia seorang yang baik and semua org macam takot dgn dia but dia tak garang myb org respect dia la
org akan respect kita bila kita org tuu kan ?
tak kira muda or tua
usia tak menjadi penghalang


Pn.Norshila


mengajar saya subjek sejarah masa form 5 and my class teacher too
dia seorang yg dedikasi and always tekun bt kerja dia
dia bersungguh nak ank didik dia berjaya
sanggup bt kelas tambahan percuma tanpa paksaan mana2 pihak
dia jugak cikgu yg sgt disiplin
setiap pekerjaan perlukan disirplin !

DISIPLIN ASAS KEJAYAAN

moto smktho



Pn.Ruzilawati


mengajar bahasa melayu masa form 4 and 5
dia seorang guru yg penyayang n selalu kongsi n mendengar masalah kami
she the best teacher
but bila dia dah khawin perangai dia berubah sikit myb she have more responsibility


Ustzh.Analiza


mengajar pend. islam form 3 , 4 and 5
dia ibarat ummi kami
dia selalu masakan utk kami n bawa mai sekolah
dia mmg pandai masak
and seorg business women dgn smbil menjual hasil keknya


Pn.Marhani


mengajar science form 5
dia teacher yg kurang rajin cket and penakot
but she best


Pn.Jeya chitrah


mengajar bahasa inggeris form 2 , 4 and 5
dia straight teacher and always give advise and it about sbg seorg wanita harus derdikari , jgn bergantung 100% pada suami !

Pn.Nurzizah


mengajar math form 4 and 5
seriously apa yg dia ajar tak paham lgsg
dia ni berumur sikit
n lgsg tak sependapat dgn kami , always gadoh
kami n dia penah kena kaunseling , haha , lawak
mesti nak kena tulis demerit
by the way she still ours taecher

kawan-kawan
sedikit sebanyak gambar kita bersama
the best moment


nie kawan-kawan kelas i


nie meja i selalu study


faisal (gagagagap) and fitri


nie pentas kami


 miss u all 


nie bilik i amek SPM


nie buah hati i harin syimir


tgh seronok2 post itu n ini , tak perasan cikgu dok usha kami kat atas , then tgu apa lg blah trus la , haha , nasib last day sekolah :)


larissa , siti , norisha


nie kami bt konsert untuk hari raya :)


gabungan kelas mpv dgn teknik


best freind forever !



mirara